diumenge, 25 de març del 2012

VISITA DEL PARE DE'N TONI: EN TONI.

Avui, divendres 23 de març, hem comptat amb LA VISITA DE'N TONI, el pare de'n Toni.
En Toni ens ha explicat que a més de la seva feina, té una afició, la de formar part d'una colla de xeremiers (que consta d'un flabiol, un tamborí i una xeremia).
En Toni toca el flabiol i el tamborí.

Ens ha explicat moltíssimes coses: les diferents parts de cada instrument, la manera i les  funcions de tocar els diferents instruments, les dificultats que es poden trobar, ...i a més ens ha fet gaudir dels seus sons amb algunes cançons com: Mestre Guillemet, La Calera d'Eivissa, El Bolero de Santa Maria, i les més conegudes per nosaltres: Sa Ximbomba, Sant Antoni i el Dimoni i El Ball de Sant Ferriol.

I malgrat no sigui xeremier, també ha fet sonar la xeremia!!!

En Toni, a dues cançons, ha comptat amb l' acompanyament del seu fill Toni amb el flabiol. MOLT BÉ ALS DOS.

Enhorabona, ens ha agradat MOLT ! ! !


divendres, 23 de març del 2012

FAMILIES A L'AULA !!!

A l'aula de quart a partir d'aquest mes de març, hem introduït una nova activitat.
Comptarem cada setmana (més o manco) amb la visita d'un familiar d'algun company de l'aula per tal d' apropar les famílies dins l'aula dels deus fills, fillols, néts, nebots,... i donar a conèixer nous aprenentatges a un grup d'infants des d'una altra perspectiva que no sigui la de mestre-alumne.

Les activitats podran ser molt diverses: des de contar una anècdota, una història, acudits, tocar un instrument;...fins a realitzar una activitat plàstica, fer un menjar, etc.

 Els alumnes de 4t estan molt ilusionats amb aquesta nova proposta i esperen la visita de MOOOOOLTES FAMÍLIES ( sobretot la seva) !!!

ANIMEU-VOS A COMPARTIR UNA ESTONA AMB NOSALTRES.

SEGUR QUE EL VOSTRE "FILL-A" ES SENTIRÀ BEN ORGULLÓS DE LA SEVA FAMILIA!!!

Gràcies anticipades.

divendres, 9 de març del 2012

DE L'EXCURSIÓ A L'ALMUDAINA.

Síííííííí hem fet l'excursió! amb vent i corrent per agafar el tren de Palma cap a Sa Pobla però ha valgut la pena: ha estat una excursió molt guapa, segur que heu après coses noves i ho heu fet mooooooolllllttt bé. Enhorabona nins i nines!!! Estic molt contenta!!!
Esper que a vosaltres us hagi agradat tant com a jo i que recordeu moltes de les coses que vàrem aprendre a classe dels vostres treballs, de les explicacions que ens han ofert i del que heu pogut vivenciar.


NA MARTA JA TE 10 ANYS.




Dia 1 de març, na Marta va complir 10 anys!!! Era un dia que no teníem escola però el passat dimecres, dia 7, ho volgué celebrar amb tots nosaltres.
MOLTS D'ANYS MARTA!!!!!!!!!

dimecres, 7 de març del 2012

EXCURSIO AL PALAU REIAL DE L'ALMUDAINA.

Recordar que el proper divendres dia 9 de març tenim previst realitzar l'excursió en tren a Palma per visitar el PALAU REIAL DE L'ALMUDAINA.
Hem de ser a l'estació del tren de sa Pobla a les 8:45h i arribarem a les 13:35h.
Pensau que us han d'acompanyar i venir a cercar a l'estació i que EL TREN NO ESPERA!!! Ningú pot arribar tard!
Hem de dur una motxilla amb un quadernet i estoig, el berenar, aigua i... moltes ganes d'aprendre i disfrutar.
Esperem que aquesta vegada el temps ens acompanyi i que el comportament sigui el més adequat possible (anam a passar-ho bé no a enfadar-nos)!!!

dissabte, 3 de març del 2012

ARRIBA EL REI CARNESTOLTES!!!



Durant quatre dies del mes de febrer (16, 17, 20 i 21) ens va visitar el Rei Carnestoltes.
Uns reptes ens va demanar: venir amb qualque cosa pel coll, el proper dia pel coll i el cap, el tercer pel coll, el cap i la cara pintada i el darrer dia: anar amb pijama, bata i sabatilles a escola.
Foren uns dies molt divertits!!!

"COMPRAR AMB SENY"


Dimecres passat, realitzàrem una activitat (organitzada pel GRAM) molt pràctica i real.
Anàrem al EROSKY  a comprar, però... havíem de COMPRAR AMB SENY!!!
Ens dividírem en cinc grups, cada grup tenia una llista de compra (la mateixa per tots) i havíem d'anar col.locant els productes que es demanaven, dins la bossa de compra.
Una vegada feta aquesta feina, seguírem les passes de la monitora i cada grup obtingué uns punts determinats.
Els punts obtinguts tenien en compte: si compràvem botelles de vidre enlloc de capses de cartró, si compràvem tamanys familiars enlloc de tamanys petits i si compràvem productes de la nostra terra: productes mallorquins!!!

Va ser una activitat molt guapa, divertida i aprenguérem qualque cosa més sobre anar a comprar.

Ara, amb l'ajuda dels pares, padrins,... hauríeu d'anar a comprar, començar fent la llista de compra a casa, anar a comprar amb companyia, pagar i... revisar bé el canvi!!! Si ho posau en pràctica, aplicareu molts conceptes que hem treballat aquest mes passat. Ànims!
Ja em contareu què tal.